Stran ni prikazana pravilna, saj brskalnik ne omogoča Javascripta!


Google bo iskal različno na mobilnih in namiznih napravah

Google

Objavljeno: 2016-10-18, Matej Huš

Google načeloma različnim uporabnikom prikazuje drugačne zadetke pri iskanju po istih ključnih besedah, ker upošteva tudi njihovo lokacijo, pretekla iskanja in ostale podatke. Toda ne glede na napravo, na kateri iščemo, so rezultati vedno enaki, ker se črpajo iz iste baze po istem algoritmu. Pa ne bodo več, sporočajo iz Googla.

Spomnimo, da je Google že lani pri razvrščanju strani v algoritmu začel upoštevati tudi prijaznost strani do mobilnih naprav. To je razumljivo, saj je lanskega oktobra število iskanj z mobilnih naprav preseglo število tistih z osebnih računalnikov - okrog 100 milijard na mesec jih je skupaj. Google spoznava, da mobilne naprave predstavljajo čedalje večji del trga, čemur mora slediti tudi razvoj. Napredek pri prepoznavanju govora, projekt Accelerated Mobile Pages in podobno so logične posledice.

V naslednjih mesecih pa se obeta izjemno velika sprememba na tem področju. Google je dejal, da bo primarni (trenutno edini) indeks po novem namenjen iskanju z mobilnih naprav. To seveda pomeni, da bo še pomembnejša postala postavitev in splošna prijaznost strani do mobilnih naprav. Iskalne zadetke na osebnih računalnikih pa bodo odslej črpali iz novega, sekundarnega indeksa, ki se po Googlovih besedah ne bo posodabljal tako pogosto kot primarni. Končuje se torej obdobja enega indeksa - svetova sta dva, namizni in mobilni, zato bodo takšni tudi rezultati iskanja.

slo-tech.com

Kontakt


Matjaž Prijatelj A.MIGO s.p.
Med ogradami 40, 5250 Solkan
Slovenija

Tel: 040 241 551
Email: info@a.migo.si
Davčna številka: 31996396
Davčni zavezanec: NE
TRR: SI56 1010 0005 4163 146